joi, 4 martie 2010

Cat iti ia sa te urnesti spre fericire...

Azi e duminica,e” Razboiul sfarsitului…”.Dar lasă,mai bine stai la tv.Servesti ceva si parca nu mai esti aşa de singura.Mai vezi pe unu,pe altu.Şi până la urmă,eşti şi tu om,ai dreptul la porţia ta de lenevit cu mana in pantaloni.Doar ai muncit ca un rob,ti-ai facut datoria fata de societate.
Pauza publicitară!Unica sansă de mântuire,pentru cei destul de vigilenţi să profite de ea.
Mai e juma de oră,”decât”.(Scuzati gluma asta răsuflata deja,chiar dacă putini o inţeleg.Mereu si mereu aceiaşi.)Doamna Elena le spune “La mulţi ani”.Ea ne-a vorbit,ca si cum ne-am şti de-o viata,de viaţa ei la Spitalul 9,de nedreptatea revoltătoare pe care un consilier de la sect. 5,parca,i-a facut-o sotiei lui.A intrat si fata ei pe fir,nu mai stiu exact de ce.Oricum,nu parea mandra de prestatia mamei.Era probabil o persoana cu bun simt,normala,ca majoritatea dintre noi.Ca mine ,de exemplu.N-as intra in direct la radio,sa rada aia de mine,Doamne fereste!.De aceea eu o invidiez pe doamna Elena.Astazi chiar a plans in direct.
Uite!Vezi?Pe barbati nu pot fi invidioasa.Pe domnu’ Trandafir,de exemplu:si el e un fel de doamna Elena,dar mai putin tragic.Bine ,cica ar fi virgin ,pe la aproximativa varsta de 35.Ne-a spus ca bea Fanta,mananca branza La Dorna,ne-a zis si ce marca era laptele matern pe care l-a supt .Are atata curaj incat in fiecare interventie zice de Iliescu ca e criminal.Cred ca l-au sunat si pe el in seara asta,imposibil!Mereu are ceva de zis,mai ale de psihologie.Teorii de-ale lui,extrase din vasta cultura.De fapt,cred ca e una singură de fiecare dată.O sa mi-o notez.
Mai imi vine acum Victor.Ala,fiind un om ordinar,as in “ordinary people”,e de mirare ca revine mereu.Pare genul care acum 10 ani asculta “radio in blue geans”.De asta nu prea imi amintesc ce spune.E destul de coerent, pune si el cate o vorba buna,de incurajare si se retrage in anonimatul de unde a venit.
Astia doi,nu sunt sanatosi!Aici voiam sa ajung.Zic de Iulian Tanase si Mitos Micleusanu.Eu cand o sa fiu mare, as vrea sa intru in direct cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu